Misket Kurabiye blog arkadaşlarım tarafından sık sık denenen benim tarafımdan da beğenilip yapılan sık sık gelen misafirlerime ikram ettiğim bir kurabiye oldu. Hatta bir ara öyle bir dadandım ki gelen misafirlerime artık bu kurabiyeden bıkkınlık gelmişti. Çünkü her geldiklerinde ikramlıklar arasında kurabiye katagorisinde hep aynı kurabiye yer alıyordu :) Gerçekten kıyır kıyır lezzetli. Aynı zamanda dondurucu da da saklayabilirsiniz. Çıkardığınızda tap taze oluyor :) Ama misafirlerinize benim gibi bıktıracak kadar ikram etmeyin :)
125 gr yumuşak margarin ya da tere yağ
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı çörek otu
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber ya da pul biber
Aldığınca un
YAPILIŞI:
Bir kasede çörek otu hariç hepsini karıştıralım ve kontrollü bir şekilde unumuzu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. En son çörek otunu da koyup hamurun her yerine yayılmasını sağlayalım. Hamurumuzdan misket büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarımızı sürelim. 180 derecede pişirelim. Misket Kurabiyemiz servise hazırdır afiyet olsun:)
No comments:
Post a Comment