HAYIRLI PAZARLAR ARKADAŞLAR .BU POĞAÇALARI NERGİS MEVSİMİ BLOĞUNDA GÖRDÜM.ÇOK HOŞUMA GİTTİ.TARİF ŞEFİKA GÜNYEL HANIMA AİTMİŞ..BEN DAHA KÜÇÜK YAPTIĞIM İÇİN .POĞAÇA İSMİYLE ADLANDIRDIM.SİZLER DAHA ÇEŞİTLİ MALZEMELERLE SALAM.DOMATES,VS İLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ...ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞEFİKA HANIM BU GÜZEL TARİF İÇİN.SEVGİLERİMLE..
CEPLİ SANDVİÇ POĞAÇA
MALZEMELER:
1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine.
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
Sıvıyağ
ÜZERLERİNE:
Susam
YAPILIŞI:
Tüm sıvı malzemeler tuz ve şeker maya ile birlikte iyice karıştırılır.Azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Üzeri kapatılarak 1 saat mayalandırılır.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır ve yuvarlanır.Tezgah üzerinde merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyükçe açılır ve üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür,ikiye katlanır.Yarım ay şeklinde tekrar fırçayla yağlanır,kiye katlanır üçgen şekline getirilir Açık olan kenarlarını elimizle sıkıca bastırıp ek yerini hafifçe alta doğru katlayarak tepsiye dizilir.Bütün bezelere aynı şekli uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.Ilıyınca katları elimizle aralayıpp kaşar peyniri dilimleri yerleştiilir.
http://semadanlezzetler.blogspot.com/
AFİYET OLSUN....
Onerimiz diger konular ve siteler : cepli poğaça
No comments:
Post a Comment